Артижель

Осиплість голосу при закиданні жовчі (дуодено-гастро-езофагеальний рефлюкс)

Жовч (укр)
Часто, у людей з хронічними  формами захворювання травної системи можуть проявлятися такі симптоми як біль за грудиною, осиплість голосу, першіння в горлі, кашель. Виникнення такої клінічної картини пояснюється закидом шлункової соляної кислоти в стравохід, що викликає неприємні відчуття печіння в горлі або наявності в ньому стороннього предмету , а також спричиняє набряки делікатних голосових складок. Результатом стають відчутні зміни голосу та гіркий присмак у роті. Ви можете прийняти це за звичайну печію, проте проблема може бути значно серйознішою. В багатьох випадках такі симптоми може викликати дуоденогастроезофагеальний рефлюкс. Це процес закидання в стравохід  речовин із шлунку разом з вмістом тонкого кишечника (а саме дванадцятиперстної кишки), який багатий на агресивні ферменти та жовч.
Причини та наслідки виникнення дуоденогастроезофагеального рефлюксу
Перш за все, слід познайомитись іще з одним терміном, таким як дуоденогастральний рефлюкс. Це процес закидання вмісту тонкого кишечника в шлунок. Зазвичай такий синдром виникає при різних захворюванннях травної системи (в основному верхніх відділів): хронічних гастритах, виразках шлунку і дванадцятиперстної кишки. Таким чином, при виникненні гастроезофагеального рефлюксу (процесу, який в народі називають звичайною печією), до стравоходу потрапляє і шлункова соляна кислота, і агресивні панкреатичні ферменти , і жовч (жовчні протоки виходять саме у дванадцятипалу кишку). Дія усіх перерахованих факторів на слизову оболонку характеризує дуоденогастроезофагеальний рефлюкс і може викликати розвиток серйозних захворювань стравоходу, таких як стравохід Барретта, синдром Золлінгера - Еллісона, і, навіть, рак стравоходу.
Що робити при виникненні симптомів?
Якщо ви помічаєте, що ваша "ранкова осиплість голосу" триває занадто довго, а також проявляються симптоми болю в епігастральній ділянці , що підсилюється після прийому їжі, нудоти, гіркоти в роті, і, навіть блювання жовчю, необхідно якнайшвидше звернутися до гастроентеролога, дотримуватись його рекомендацій та пройти необхідну діагностику. Також полегшити симптоми вам може допомогти Артижель. Засіб застосовують для регулювання виділення жовчі та покращення її біохімічного складу. Артижель може допомогти покращити процеси травлення, полегшити симптоми інтоксикації та чинить спазмолітичний і протизапальний ефект. Також засіб можна приймати як гепатопротектор під час прийому препаратів, які згубно впливають на клітини печінки.
Більше інформації про Артижель шукайте на сайті.