Зафакол

Користь Зафакола після прийому важких лікарських препаратів

Як швидко відновитися після антибіотиків

Використання агресивних лікарських препаратів призводить до погіршення стану здоров’я. Так, в деяких випадках без антибіотиків не обійтися, тому розберемося, що зробити для захисту або відновлення роботи кишечника.

Особливості лікарської групи

Антибіотики прописують при отитах, ангінах, пневмонії, гнійних процесах різної локалізації. Вони пригнічують патогенну флору, з якою не можуть впоратися власні ресурси організму. Якщо пити антибіотики без пробіотиків, після завершення курсу розвинеться дисбактеріоз – причина в порушенні флори організму. Деякі люди легше переносять терапію, інші складніше, але проблеми виникають практично у всіх. Під час прийому антибіотиків бажано дотримуватися дієти. Основу раціону повинні складати рослинні, молочні продукти, які дають, по-перше, корисну мікрофлору, а по-друге, субстрати для її харчування і зростання.


Ступінь негативного впливу на нирки, печінку буде багато в чому залежати від стану ЦИХ органів. Якщо вони в цілому в порядку, то справляться з поточними навантаженнями без проблем. Здорова печінка нейтралізує лікарські токсини, і курс антибіотиків для неї особливої ​​шкоди НЕ завдасть. Аналогічно з нирками, якщо мова йде не в нефротоксичних антибіотиками.

Коли приймати біопрепарати

Організму не завжди вдається самостійно повністю відновитися після антибіотиків – особливо якщо ресурси обмежені, а програма була тривалою. Приймати біопрепарати потрібно в наступних випадках:
  • терапія була тривалою, а не менше 10 днів;
  • одночасно ви пили відразу 2-3 засоби і більше;
  • в процесі одужання лікар заміняв одні антибіотики на інші, оскільки стартові виявилися недостатньо ефективними і «серйозними»;
  • виснаження, хронічні тривалі патології, ВІЛ, онкологія;
  • самолікування, нераціональні схеми прийому препаратів.
Пребіотики – це складні вуглеводи, що стимулюють активне зростання здорової флори. До них відносять набір речовин, продуктів рослинного, тваринного походження. У Зафаколі застосовується інулін. Прибуток – мікроби, що дозволяють організму правильно працювати. Основні – лакто, біфідобактерії. Пробіотики скорочують діарею, викликану інфекційними агентом, приблизно на добу.

Як правильно лікуватися

Ось дотримання схеми прийому антибіотиків багато в чому буде залежати самопочуття після завершення курсу. Читайте інструкцію – в ній написано, коли пити таблетки, до їжі або після, оскільки момент дуже важливий. Ніяких дієт – під час прийому потрібно харчуватися повноцінно.
У меню обов’язково повинні бути:
  • фрукти, овочі з клітковиною, пектинами;
  • кісломолочка з живими бактеріями;
  • білок (будівельний матеріал імунної системи).
А ось хімію, алергени, алкоголь, білий цукор, грубу і подразнюючу їжу, жирне, смажене потрібно буде виключити, оскільки ці продукти сприяють зростанню патогенів.

Правила відновлення

Після прийому антибіотиків страждають кишечник, слизова, печінка. У першому випадку допоможуть пробіотики і пребіотики, в останньому – гепатопротектори. Програма спрямована на відновлення пошкоджених раніше клітин і їх фільтраційної функції, флори кишечника, кошти повинні мати виражені антиоксидантні властивості. Можна приймати активоване вугілля, обов’язково потрібно відрегулювати питний режим – рідина буде виводити токсини, прискорить очищення організму. Можна ввести в раціон продукти з антиоксидантними властивостями.


Щоб нормалізувати роботу кишечника, приймайте добавку Зафакол Вона є додатковим джерелом масляної кислоти, біфідобактерій, інулін. Ефект відзначається в товстому кишечнику. Після курсу покращиться кишковий бар’єр, відновиться фізіологічна проліферацію нормальних колоноцитов, клітини отримають Необхідну енергію, зменшиться синтез протизапальних цитокінів, відновиться нормальний водно-електролітний баланс. Протипоказань до застосування БАДа практично немає, але дітям молодше 12 років його не призначають.
Зафакол (укр)