Лорект

Розвіювання популярних міфів про лікування ГРВІ та захворювань носогорла

Є безліч неправдивих переконань, щодо застудних захворювань. У статті буде з'ясовано, чи є в них хоча б трохи правди.

Міф 1. Миття рук не може допомогти та це точно не захистить від ГРВІ.

Це не так, що було доведено недавніми дослідженнями, проведеними в Гельсінкі. Дотримання правил гігієни запобігає появі застуди. Звичайнісіньке мило прекрасно справляється з цим завданням, тому якісь спеціальні засоби купувати не доведеться. Ретельне миття рук набагато ефективніше, ніж короткочасна дезінфекція засобами, що містять спирт.

Міф 2. Головне, щоб ноги були в теплі та сухості.

Неправда. Поява застуди зумовлена дією вірусних інфекцій. Звісно, одягатися потрібно за сезоном, бо якщо організм витрачатиме надто багато енергії для того, щоб зігрітися, це може вплинути на імунну систему.

Міф 3. Вітамін C гарантує захист від застуди.

Неправда. Він може підтримувати імунітет, але це не означає, що регулярний прийом повністю захистить від вірусів. Вітамін С впливає на тривалість захворювання, а також тяжкість симптомів, але його не можна використовувати , як основний засіб для лікування.

Міф 4. Промивання носа може уникнути застуди.

Це правда. Так можна видалити віруси, бактерії, але гарантії повного захисту немає. Також варто періодично промивати ніс сольовим розчином і як запобіжний захід профілактики використовувати Лорект.

Міф 5: Вітамін D допомагає уникнути застуди.

Неправда.. Надлишок вітаміну може призвести до низки негативних наслідків і точно не вважається гарантом від ГРВІ.

Міф 6. Антибіотики рятують від усіх інфекцій горла.

Не зовсім так. Ці препарати ефективні тільки проти бактеріальних інфекцій, а не вірусних. Вони мають агресивну дію, негативно впливаючи на мікрофлору. Більш безпечним варіантом стане Лорект. У складі засобу немає спирту, він має потужну антибактеріальну дію, відпускається без рецепта. Детальніше можна прочитати тут.

Міф 7. Гарячі напої позбавляють від застуди.

Міф.. Вони можуть полегшити симптоми, забезпечивши тимчасове полегшення.

Міф 8. Застуда очищає організм.

Не вірно. Оскільки це інфекційне захворювання, тому в цьому разі організм бореться, а не чиститься.

Пам'ятайте, турбота про ніс та горло для запобігання ГРВІ має ґрунтуватися на раціональному, комплексному підході. Не забувайте про правильність харчування, фізичну активність, особисту гігієну, вакцинацію.
Лорект (укр)