Лацидоентер

Пробіотики та пребіотики, у чому різниця?

Лацидоентер (укр)
Підтримання балансу кишкової мікрофлори задача кожного, оскільки саме корисні бактерії грають важливу роль у травленні. Завдяки їхньої жизнедіяльності виконуються наступні процеси:
  • розщеплення деяких поживних речовин;
  • синтез вітамінів К, В12, В8;
  • формування стінки кишківника, завдяки виробленню жирних кислот;
  • підтримка місцевого імунітету.
Проте мікрофлора кишківника дуже легко приходить в дисбаланс. Це відбувається через надмірне вживання жирної, важкої та шкідливої їжі, багатої та прості вуглеводи, антибіотикотерапію. Корисних бактерій стає менше, на їхню заміну стають патогенні мікроби, котрі викликають розлади травлення. 
Для відновлення балансу мікрофлори потрібно пройти курс пробіотиків або пребіотиків. В чом різниця цих двох груп засобів дізнаймося далі.

Різниця пробіотиків та пребіотиків

Все просто: пробіотики — живі бактерії, а пребіотики — низькомолекулярні вуглеводи та ферменти, які утворюють середовище для розмноження корисних мікроорганізмів.
Вибір на користь того чи іншого засобу приймає гастроентеролог, враховуючи індивідуальну ситуацію пацієнта.

Основна характеристика пробіотиків 

Пробіотики у своєму складі найчастіше містять біфідобактерії та лактобактерії. 
Перші у великій кількості зустрічаються у кишківнику дітей, та відповідають за фізіологічний процес травлення, сприяють балансу мікрофлори. Паралельно з тим надають профілактичну дію у відношенні кишкової інфекції, зменшуючи ризики інфікування організму. 
У дорослому організмі більше лактобактерій, які розщеплюють лактозу до молочної кислоти. До речі, лактобацили присутні у грудному молоці, що допомагає заселити кишківник малюка корисними бактеріями. 

Основна характеристика пребіотиків

Ці структурні компоненти створюють умови для росту, розвитку та функціонування корисних бактерій у кишківнику. Нібито своєрідна їжа для мікроорганізмів. 
Використання пребіотиків допомагає нормалізувати роботу кишечника, а також винищити та призупинити діяльність патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів. Пребіотики стимулюють процеси регенерації клітинної стінки кишки, зменшують прояви метеоризму, активують вироблення деяких вітамінів.

Натуральний пробіотик, який швидко усуває прояви дисбактеріозу 

Звісно пробіотики та пребіотики ми можемо отримати від деяких продуктів харчування, проте не всі корисні бактерії та компоненти встигають потрапити до сприятливих умов кишківника. Їх розщеплює кисле середовище шлунка. Тому лише з’їдати молочні продукти або продукти-пребіотики (часник, сочевиця, цибуля, нут), щоб налагодити роботу шлунка, недостатньо. 
Лацидоентер  — засіб від дисбактеріозу та діареї будь-якого походження. Ефективне поєднання корисних бактерій Saccharomyces boulardii, Lactobacillus plantarum та мінералу цинку сприяє пригніченню умовно-патогенної та патогенної флори в кишечнику. Засіб надає наступні ефекти:
  • інактивує токсини патогенних бактерій;
  • зменшує бродіння, метеоризм та посилене газоутворення;
  • регулює секрецію води та електролітів;
  • усуває прояви діареї будь-якого походження;
  • гармонізує співвідношення корисних бактерій до умовно-патогенних.
Лацидоентер являється ефективною комбінацією активних компонентів безпечних для вживання. Засіб дозволений для прийому дітям від 3-х років.