Фломма

А Вашу дитину теж не відірвати від гаджетів? Чим небезпечне гаджетозалежність, що робити?

А вашу дитину теж не відірвати від гаджетів?

Штучне світло, що випромінюють різні пристрої, якими ми користуємося щодня, шкідливе для нашого здоров'я: знижується гострота зору, очі пересихають, людину починають турбувати постійні головні болі, порушення сну.
Найбільш вразливою категорією людей вважаються підлітки та діти молодші 14 років. До цього віку рогівка ще не сформована та немає механізмів захисту, часто у дітей виникає короткозорість через це. Проте синє світлоне тільки впливає на очі, а й викликає почуття настороженості і впливає на наш біологічний годинник.
На жаль, практично кожен пристрій, має світловипромінюючі діоди, які є джерелом світла в синій частині спектра. Це завдає шкоди виробництву мелатоніну в організмі, який і відповідає за наші циркадні ритми, засинання та самопочуття після сну.

Хто ж такий отой «мелатонін»?

Мелатонін — гормон, який виробляється епіфізом. Його основні функції:
  • налаштування циркадних ритмів, вплив на засинання та якість сну;
  • зміна температури тіла;
  • зниження рівня активності та бадьорості;
  • попередження розвитку безсоння;
  • нейтралізація негативного впливу вільних радикалів;
  • збільшення опірністі організму у відношенні бактеріальної та вірусної інфекції;
  • зниження рівеня кортизолу — гормону стресу.
Мозок виробляє мелатонін вночі, в темряві.Пік його надходження в кров — з півночі до 4-5 ранку. Щоб гормон вироблявся в максимально можливій кількості, в період його піку на очі не має потрапляти яскраве світло. 

Наслідки порушення вироблення мелатоніну

Вчені з Гарварду проводили експеримент, де порівнювали вплив синього та зеленого світла на мелатонін. Виявилося, що синє світло пригнічує вироблення мелатоніну, а також обманює мозок, переконуючи, що час денний.  Дія синього світла на 40% знижує вироблення мелатоніну.
Синє світло змушує нас турбуватися, незважаючи на те, що, перебуваючи в ліжку, ми повинні відчувати сонливість. Згодом це порушення рівня мелатоніну може стати небезпечним.
Низький рівень мелатоніну впродовж ночі не дає нам нормально виспатися та відновити сили, спостерігається низька якість сну. В цьому стані людина прокидається вже втомленою. Порушується циркадність сну, вироблення гормонів, спостерігаються психоемоційні розлади.
Також варто зазначити, що порушується синтез серотоніну (гормон відповідає за позитивні емоції, його дефіцит може привести до депресії)та лептина (гормон насичення, який блокує відчуття голоду, його нестача призводить до ожиріння).
Мало мелатоніну — недостатній антагонізм для гормону стреса кортизола.У людини знижується її адаптаційні сили. Організм постійно перебуває у хронічному стресі та надмірній втомленості.
Це велика проблема, особливо в дитячому віці. Вплив на очі, розлади сну та постійна втома негативно впливає на дитину. Батьки можуть помітити часті респіраторні захворювання, тривалий вихід із хвороби, в'ялість на апатію дитини, роздратування, спалахи агресії.

Чи є вихід, щоб вберегти здоров’я? 

Звісно, є. На допомогу прийдуть дієтичні добавки. Найкращим засобом, який використовується для недопущення всіх вище перерахованих симптомів являється Фломма
Інноваційна формула з Lactium та вітаміну В6 забезпечує спокій для нервової системи при стресах та порушення сну через різні причини.
Фломма покращує психоемоційний стан, робить відхід до сну м’яким та швидким, а по пробудженню буде відчуватися легкість та наповненість енергією. Знизиться рівень хронічного стресу, пройдуть симптоми втоми, покращаться когнітивні функції. Але найбільша користь — нормалізація вироблення мелатоніну! 
Використовуйте Фломма та ваша дитина буде спати спокійно і без турбот!

Укр