Фломма

Вегето-судинна дисфункція у підлітків

Вегето-судинна дисфункція у підлітків: як розпізнати та що допоможе позбутися симптомів?

Наразі підлітки від 13 до 17 років часто на прийомі у сімейного лікаря чують дивний діагноз: вегето-судинна дистонія або ВСД. Це комплекс симптомів, який турбує своєю непередбачуваністю та великою кількістю різноманітних клінічних проявів, які значно погіршують якість життя дитини. 

Чому з’являється ВСД у підлітків?

Перехідний вік дуже складний для дитини. Психіка ще нестабільна, організм викидає велику кількість гормонів в кров, а до цього ще додаються конфлікти з батьками, вчителями та однолітками. Ускладнюють ситуацію відсутність здорового сна та раціону харчування, шкідливі звички. 
Впливає і раптовий скачок росту організму. Система кровообігу не встигає за швидкими змінами, щоб адаптуватися до нових умов існування. Деякі органи не отримують достатню кількість кисню. Кисневе голодування викликає цілий ряд неприємних симптомів.

Симптоми вегето-судинної дисфункції

Через то, що не вгадаєш які саме органи страждають, симптоми у ВСД можуть бути дуже різноманітні: 
  • часті головні болі, мігрені;
  • порушення сну (безсоння або сонливість); 
  • перепади настрою, страхи і занепокоєння, плаксивість,
  • апатія або тривожність; 
  • спад рухливості; 
  • різкі періодичні підвищення температури тіла без видимих причин; 
  • прояви диспепсичного характеру (блювота, нудота, пронос), болі в животі, зниження апетиту, сильне або слабке слиновиділення;
  • рясні вугрі; 
  • сухість шкірних покривів або навпаки надмірна пітливість (збої в секреції потових і сальних залоз);
  • дихальний невроз (часті зітхання, утруднений видих, раптова задишка, відчуття нестачі повітря).
Все це прояви вегето-судинної дистонії.Саме тому патологію важко діагностувати. Спочатку потрібно перевірити функціонування всіх органів, щоб виключити органічне ураження, і тільки потім припустити наявність ВСД.

Чому важливо коригувати стан при вегето-судинній дистонії?

Симптоми ВСД в цілому не дуже приємні. Проте ще однією важливою причиною, чому цей стан потрібно коригувати, — раптовий вегетативний криз, який зустрічається у 50% хворих. 
Такий криз буває двох типів: 
  • симпатоадерналовий — через різкий викид адреналіну: прискорене серцебиття, почервоніння або навпаки збліднення обличчя, тривожність, підвищення артеріального тиску;
  • вагоінсулярний криз — різке підвищення інсуліну у крові, що знижує рівень глюкози: тремор кінцівок, запаморочення, зниження артеріального тиску, підвищена пітливість.
Якщо вчасно не звернути увагу на ВСД, то велика ймовірність, що згодом дитина зіткнеться з наслідками: погана адаптація до умов навколишнього середовища, які постійно змінюються, неможливість вчитися та працювати у повну силу, хронічна втома та стрес. 

Що допоможе впоратися з неприємний станом?

Для недопущення симптомів використовуйте дієтичну добавку Фломма. 
Фломма адаптує роботу нервової системи при ВСД завдяки комбінаціїдвох діючих речовин Lactium, безпечного анксіолітика, і вітаміну В6.
  1. Lactium забезпечить якісний сон, тим самим поліпшить вироблення мелатоніну, знизить рівень кортизолу:
  2. знизить рівень стресу і психоемоційного напруження, що часто виникає при ВСД.
  3. Вітамін В6 — сприяє синтезу мелатоніну і серотоніну, покращує якість сну, регулює циркадність сну, бере участь в синтезі ГАМК, усуне страхи, занепокоєння, плаксивість, що характерні при ВСД.
Засіб активізує енергетичні процеси мозку, що поліпшує концентрацію уваги, когнітивні функції, поведінкові реакції та підвищує дихальну активність тканин.
Фломма — це унікальний засіб, який забезпечує нормальне життя для підлітка без ВСД та спокій для батьків! 

Укр