Артижель

Печінка не болить, це жовчний міхур

Жовч (укр)
Болить у правому боці: печінка чи жовчний міхур
Коли болить з правого боку під ребрами, ми завжди вважаємо, що це печінка. Насправді, цей орган не має нервових закінчень, а тому патологічні зміни в ньому довго залишаються без уваги. Але біль у правому підребер’ї – поширений симптом. Про що він сигналізує, і як його позбутися? 
Причини болю у правому підребер’ї
Печінка болить дуже рідко при тяжких формах цирозу та гепатиту, і пацієнт зазвичай добре знає характер такого болю. У всіх інших випадках дискомфорт та важкість у правому підребер’ї свідчать про захворювання жовчного міхура та жовчовивідних шляхів.
Серед них найчастіше діагностується:
холецистит;
жовчнокам’яна хвороба;
дисфункція сфінктера Одді;
поліпи жовчного міхура;
дискінезія жовчних шляхів;
злоякісні пухлини жовчовивідної системи.
Крім того, біль у правому боці може виникати з інших причин, наприклад, міжреберної невралгії, пневмонії, спазму товстого кишківника, ниркової коліки. Тому самодіагностикою краще не займатися, а звернутись до лікаря. Якщо обстеження виявило проблеми з жовчним міхуром, вам може допомогти БАД Артижель.
Найпоширеніші симптоми хвороб жовчного міхура
Неправильна робота жовчного міхура призводить до застою жовчі, запальних процесів в органі та утворення каменів. Крім дискомфорту в правому боці, може з’явитись:
різкий біль, схожий на жовчну коліку;
нудота та блювання;
диспепсичні явища;
жовтяниця на шкірі, склерах очей та слизових оболонках;
гіркота в роті;
шкірний свербіж;
загальна слабкість та втомлюваність.
При появі хоча б одного із симптомів зволікати не варто. Дисфункція жовчного міхура призводить до утворення осаду (біліарного сладжу), а він, в свою чергу, до жовчнокам’яної хвороби. Для недопущення ускладнень та оперативного втручання використовуйте Артижель – комплексний засіб для нормалізації функціонування печінки, жовчного міхура, жовчовивідних шляхів, процесів травлення та обміну в організмі. Має гепатопротекторні та жовчогінні властивості.
Що робити, якщо болить у правому боці
Якщо біль у правому підребер’ї турбує не вперше, не потрібно терпіти та постійно пити знеболюючі препарати. Необхідно звернутись до гастроентеролога та почати комплексну терапію. Вона, зазвичай, включає рекомендації щодо дієти, в першу чергу, виключення з раціону шкідливої їжі (фастфуду), алкоголю та заміну тваринних жирів на рослинні. А також прийом гепатопротекторів та жовчогінних засобів. 
Відновити роботу жовчного міхура допоможе Артижель – біологічно активна добавка на основі натуральних компонентів, яка:
покращує секрецію та відтік жовчі;
знижує синтез шкідливого холестерину;
сприяє виведенню токсинів, мочевини, зайвої рідини;
зменшує неприємну симптоматику, в тому числі, біль у правому боці;
проявляє протизапальну та спазмолітичну функції;
покращує самопочуття.
БАД Артижель відновлює правильну роботу жовчного міхура, позитивно впливає на клітини печінки та організм в цілому. Достатньо приймати 1 стік 2 рази на день протягом 2-4 тижнів, щоб почуватися краще.