Гіалера

Домашні засоби проти печії. Міфи та реальність

Печія (укр)
Печія — поширений стан, що спричиняє дискомфорт і занепокоєння. Він не вважається нормою. Це сигнал про збій в організмі, який багато людей ігнорують. Також, вони вдаються до домашніх засобів для полегшення симптомів, але це не завжди правильно, оскільки подібний підхід може нашкодити. У статті розглянемо найпопулярніші домашні засоби проти печії та з'ясуємо, що з них дійсно працює, а від чого краще відмовитися.

Пиття харчової соди з водою

На ділі, такий коктейль нейтралізує шлункову кислоту і призводить до полегшення симптомів але нетривалого, після чого симптоми печії ще й підсилюються. Крім того, надмірне вживання соди може призводити до алкалозу і порушення кислотно-лужного балансу.

Жування жуйки після їжі

Це міф, оскільки немає наукових доказів, що подібний прийом позбавляє від печії. На ділі це веде до підсилиного утворення слини, яка розбавляє шлункову кислоту, призводячи до “ефемерного” відчуття полегшення

Яблучний оцет

Чергова недостовірна рекомендація, бо вживання яблучного оцту не покращує травлення, а здебільшого посилює наявну симптоматику. Це гарна заправка для салату, але точно не ліки від печії.

Вживання імбиру

Так, він полегшує деякі симптоми травних розладів, а також має протизапальні властивості, але у випадку з печією вважається малоефективним і призводить до дискомфорту.

Пиття теплого молока

Не більше, ніж міф. Тимчасового полегшення не досягти, а ось посилення вироблення шлункової кислоти цілком.

Полежати після їди

Це тільки спровокує новий напад печії, тому помірна фізична активність тільки піде на користь.

Деякі домашні засоби можуть запропонувати тимчасове полегшення від печії, важливо пам'ятати, що ефективність і безпека багатьох із них не підтверджена науковими дослідженнями. Тому, краще віддати перевагу перевіреним та зареєстрованим аптечним засобам. Гіалері - це натуральний та безпечний засіб, який сприяє усуненню симптомів печії та відновленню слизової оболонки стравоходу та шлунку, детальніше про яку можна прочитати на сайті.