Зафакол

Як допомогти ШКТ Зафаколом, чи можна його дітям

Зафакол (укр)

«Зафакол» – БАД нового покоління для здоров'я ШКТ

«Зафакол» – дієтична добавка до щоденного раціону харчування, джерело масляної кислоти, біфідобактерій, інуліну. Вона сприяє нормалізації процесів функціонування тонкого і товстого відділів кишечника, покращує самопочуття при розладах шлунково-кишкового тракту різної етіології. Протипоказань до прийому практично немає, виняток становить дитячий вік молодше 12 років, вагітність і лактація.

Активні речовини

БАД «Зафакол» має ряд відмінностей від інших добавок категорії. Склад продуманий із застосуванням технології програмованого вивільнення. Працювати таблетка починає в товстому кишечнику, швидко відновлює стан слизових, зупиняє активний розвиток запальних процесів, коригує перистальтику, покращує мікробіоценоз. В результаті проходить дискомфорт в області кишечника (сюди можна віднести болі, спазми, здуття, відчуття тяжкості), відновлюється нормальний комфортний стілець і просто підвищується якість життя людини.


Масляна кислота

Масляна кислота, один з головних компонентів формули, відноситься до жирних кислот. Вона має короткий структурний ланцюг, що утворюється в товстому кишечнику в ході ферментації клітковини здорової флорою. Компонент вирішує такі завдання:
  • забезпечує енергією клітинні структури слизової товстого кишечника, запускає активні метаболічні процеси в колоноцитах;
  • покращує бар’єр кишечника, запобігає потраплянню патогенних бактерій в кров з кишкового просвіту;
  • стимулює секрецію слизу, синтез муцину;
  • бере участь в індукції фагоцитів, колоноцитов;
  • зміцнює структурні зв’язки між колоноцитами;
  • запускає активні процеси фізіопроліфераціі, підтримує цілісність слизових.
Також компонент знімає запалення, знижує чутливість, зменшує біль.

Інулін

Наступна діюча речовина формули – це інулін. Він належить до групи пребіотиків, функціональні властивості проявляє в основному в товстому кишечнику, де засвоюється в повному обсязі, гідролізується флорою кишечника. В ході мікробного обміну інуліну і проводиться масляна кислота ендогенного типу. Інулін сприяє розмноженню, активному росту мікрофлори, посилює детоксикаційну функцію флори шлунково-кишкового тракту, її здатність підтримувати різні типи метаболізму і функції шлунково-кишкового тракту.

Бактерії

Біфідобактерії – основна складова здорової кишкової флори. Вони сприяють:

  • нормалізації мікробіоценозу, підтримці досягнутих показників, захисту від інфекцій за рахунок виражених адгезивних властивостей;
  • поліпшенню травної функції, характеру всмоктування поживних речовин, ступеня засвоєння вітамінів, мінералів;
  • синтезу вітамінів групи В, К, нікотинової, фолієвої кислот;
  • максимальному засвоєнню кальцію, вітаміну Д;
  • зміцненню імунітету;
  • корекції кишкової перистальтики.
Біфідобактерії до складу препарату входять в оптимальній для засвоєння формі

Особливості застосування

Біологічно активна добавка буде ефективною при диспептичних явищах, що виникають в результаті функціональних порушень кишечника, проблем з регулюванням стільця, розладах роботи шлунково-кишкового тракту, запаленнях слизових оболонок органу. Корисний «
Зафакол» для нормалізації процесів мікробіоценозу, відновлення після інфекційних захворювань, антибіотикотерапії, підвищених фізичних навантажень, негативного впливу кліматичних, екологічних факторів, стресів.


БАД прописують дорослим і дітям після 12 років. Дозування – 1-2 капсули в день, пити їх потрібно строго після їжі, не розжовуючи. Мінімальний курс для досягнення стійких результатів – місяць.
Індивідуальна непереносимість компонентів зустрічається рідко, але вона можлива. Під час вагітності та лактації засіб застосовують з максимальною обережністю. Перевищувати дозування не можна, правила зберігання дотримуватися обов’язково. Термін придатності біодобавки – 2 роки з моменту виготовлення.