Зафакол

Як погана екологія та шкідливі звички впливають на кишківник

Зафакол (укр)
Все взаємопов'язано!

Навколишнє середовище постійно впливає на наш організм, навіть коли ми цього зовсім не помічаємо. До факторів довкілля належить практично все, що нас оточує - температура, вологість, освітлення, склад повітря та води. Ми звикли не замислюватися про те, що ці фактори постійно впливають на наше здоров'я, а дарма. А якщо додати сюди шкідливі звички, такі як нездорове харчування, тютюнопаління та алкоголізм, то виходить, що організм взагалі знаходиться у стані постійної боротьби за власне виживання.

Екологічні проблеми є одним із вагомих факторів ризику розвитку різних захворювань: бронхіальна астма, ХОЗЛ, різні онкологічні патології, і, як не дивно, розлади травлення. І якщо з тим, як чистота повітря впливає на ризик розвитку захворювань легких питань немає, то як тут замішаний кишечник? Давайте розбиратися.

Ну і до чого тут кишечник?

Забруднення навколишнього середовища може негативно впливати на здоров'я не тільки прямо, як у випадку з легенями, а й опосередковано. Наприклад, забруднення ґрунту нітратами у вигляді добрив може підвищити їхню концентрацію в овочах та фруктах, які на ньому виростають. Звичайно, далі ці "нітратні" продукти потрапляють до нас в організм і при тривалому вживанні викликають проблеми. Або, наприклад, пестициди, які використовують у сільському господарстві для боротьби із паразитами. Вони осідають на листі та плодах, і при поганій обробці продуктів можуть також потрапляти до нас у ШКТ. Так само на здоров'я нашого травного тракту впливає і алкоголь. Тютюн, звичайно, не потрапляє безпосередньо в ШКТ, але тютюновий дим викликає звуження судин кишечника, порушуючи кровопостачання слизової оболонки і призводить до її пошкодження.

Всі ці фактори зрештою можуть спричинити дисбіоз – порушення цілісності мікробіома кишечника. Мікробіом - це "корисні" бактерії, які живуть у нас у кишечнику та допомагають у засвоєнні вуглеводів, вітамінів, а також виконують багато захисних функцій. Дисбіоз проявляється класичними симптомами – тяжкість у животі після їжі, здуття, метеоризм, розлади випорожнень, дефіцит певних груп вітамінів, а також можливі кишкові інфекції. Все це явно не покращує якість життя, тому треба докладати максимальних зусиль, аби мікрофлора функціонувала без перебоїв.

Що робити?

Як же запобігти розвитку дисбіозу та нівелювати вплив на наш ШКТ шкідливих факторів навколишнього середовища? Насамперед, здоров'язбереження - наша особиста відповідальність, тому варто приділяти увагу здоровому способу життя. Необхідно відмовитися від алкоголю, куріння, купувати лише якісні продукти у перевірених місцях, а також проводити ретельну їхню обробку. У профілактиці захворювань шлунково-кишкового тракту також допомагає Зафакол. Засіб містить безліч речовин, необхідні нормальної функції кишкової флори, і навіть біфідобактерії. Більше про Зафакол читайте на офіційному сайт https://vorwartspharma.com/zafacol