Зафакол

Чому біфідобактерії потрібні всім

Біфідобактерії — секрет здоров'я

Щодня в організм людини з їжею потрапляють мільйони корисних бактерій — пробіотиків. Якщо перевести слово з латині, отримаємо «користь життя». Дійсно, біфідобактерії потрібні всім, головне розуміти навіщо і як правильно їх приймати.

Система захисту кишечника

Мікрофлора кишечника — це своєрідна система захисту. Її складають мікроорганізми, що беруть безпосередню участь в процесах травлення їжі, що відповідають за створення і підтримання імунного захисту. Також саме флора, якщо з нею все добре, нейтралізує утворювані в ході травлення токсини.


Захисний кишковий бар’єр виробляє вітамін В12 і деякі інші цінні речовини, відповідає за регуляцію жирового, вуглеводного обмінів, фолієвої кислоти, яка потрібна для підтримки нормальної роботи імунної, кровоносної систем. Головний мінус мікрофлори — вона нестабільна і складна. Стреси, інфекції, хронічні патологічні процеси в організмі, тривала антибіотикотерапія незбалансована дієта, порушений режим сну і відпочинку призводять до того, що захист кишечника слабшає, поживні речовини перестають всмоктуватися так, як повинні це робити.
Основні наслідки порушення флори:
  • неправильна моторика (запори, діареї);
  • підвищення сприйнятливості організму до інфекційних збудників;
  • алергії, викликані різким падінням імунітету.
Якщо під час стресу харчуватися нерегулярно, як попало, не їсти взагалі, можуть турбувати болі, нудота, дискомфорт в результаті інтоксикації власної патогенною флорою. Приклад — діарея мандрівників (буває і зворотна ситуація — запор), викликана зміною клімату, системи харчування.
Для терапії дисбактеріозу застосовують бактерії. Людина отримує їх з БАДів, а не молочних продуктів, тому програма виходить максимально ефективною, самопочуття поліпшується швидко. Чи не доведеться рахувати, чого і скільки ви з’їли, чи достатньо цього для нормалізації флори, чекати результати і коригувати план дій.

Як створити комфортне середовище

Для кишкової флори правильне харчування має бути різноманітним, включати кисломолочні продукти для підтримки постійного балансу в системі. Але навіть за умови правильної дієти проблеми все одно можуть виникати.
Для кишкової флори правильне харчування має бути різноманітним, включати кисломолочні продукти для підтримки постійного балансу в системі. Але навіть за умови правильної дієти проблеми все одно можуть виникати.
Додатково до кісломолочку потрібно вживати горіхи, фрукти, овочі, пророщені зерна. Це дозволить отримувати пребіотики і пробіотики, які працюють в тісній зв’язці. Продукти з високим вмістом хімічних речовин краще буде прибрати взагалі — булки, макарони з білого борошна, солодка газована вода та інші шкідливості знижують чисто корисних бактерій в організмі. Негативний вплив на мікрофлору надає їжа з високим відсотковим вмістом цукру, надлишок рафінованих продуктів, дефіцит клітковини.


Не всі бактерії однаково корисні

Біфідобактерії дійсно працюють, але не всі. Щоб прийом добавок приніс потрібні результати, вибирайте якісні формули з доведеною ефективністю. Наприклад, бактерії з йогурту працюватимуть тільки в тому випадку, якщо вони живі — всі інші є марною тратою грошей.

Відновлення флори кишечника і її підтримку в майбутньому поліпшить самопочуття, позбавить від болю, дискомфорту в області живота, зміцнить імунітет. Так що регулярне вживання біфідобактерій підтримає ШКТ і організм в цілому, що особливо актуально в холодну пору року. Живі організми після попадання в ШКТ тракті зберігають активність, є на 100% життєздатними, роблять позитивний вплив на здоров’я. Їх користь для імунітету підтверджують численні дослідження.
Якщо шукаєте перевірений БАД, зверніть увагу на 
Зафакол Він безпечний, ефективний, дає швидкі гарантовані результати. Активні компоненти — інулін, масляна кислота, біфідобактерії. Приймати Зафакол можуть дорослі і діти старше 12 років.
Зафакол (укр)