Артижель

Чи можуть антибіотики нашкодити печінці та жовчному міхуру

Жовч (укр)
Чи можуть антибіотики нашкодити печінці та жовчному міхуру
Люди часто самостійно призначають собі антибіотики, що може негативно вплинути на роботу травної системи, зокрема, печінки та жовчного міхура. Основне правило — це використовувати антибіотики лише в тих випадках, коли без них неможливо обійтися, а саме при гострій бактеріальній інфекції, з якою організм самостійно не може впоратися.
Після антибіотикотерапії багатьох, окрім побічних проблем з травленням, турбує хронічна втома, зниження розумової та фізичної працездатності — все це може бути симптомом застою жовчі та порушень робити печінки. Варто зазначити, що подібне, крім антибіотиків, можуть спричиняти й деякі інші фактори, які розглядаються в цій статті.
Симптоми та причини збоїв роботи печінки
Ритм життя сучасної людини здатен сильно шкодити печінці. Такі фактори, як часті стреси, малорухливий спосіб життя, погане харчування та “голодні” дієти спричиняють застій жовчі й, відповідно, відчуття постійної втоми, а також спад когнітивних та фізичних здібностей.
І найсильніше від халатного ставлення до здоров’я страждає печінка — орган-фільтр будь-яких чужорідних речовини, що потрапляють в організм через стравохід.
Постійно заклопотані, люди часто самостійно “назначають” собі антибіотики для швидкого подолання простуди або ж взагалі просто “для профілактики”. Варто мати на увазі, що подібний безконтрольний прийом ліків, особливо антибіотиків, здатен непоправно нашкодити організму.
Подібне ставлення викликає низку симптомів, а саме: тяжкість або біль у правому підребер’ї, закрепи, зайву вагу, висипання на шкірі, нестачу енергії та ін.
Вплив антибіотиків на печінку та жовчний міхур
Негативна дія антибіотиків на печінку та жовчний міхур залежить від їхньої хімічної структури. Одні викликають пошкодження мембран клітин печінки, інші — порушують відтік жовчі й згущують її, треті — викликають збій в імунній системі, через що вона починає атакувати й руйнувати власну печінку. Печінка докладає значних зусиль для виведення антибіотиків з організму. Вони здатні спровокувати гострий токсичний гепатит або внутрішньопечінковий холестаз. Антибіотики можуть викликати закупорення жовчних протоків.
Крім того, побічні дії після антибіотикотерапіїполягають не лише у втручанні в життєдіяльність мікробів, але і в тотальному знищенню корисної мікрофлори, незамінної для імунної системи. Особливо тяжкими наслідками вважається подразнення слизової, а також збої печінки й жовчного міхура.
Як допомогти печінці?
Для полегшення наслідків від антибіотикотерапії слід дотримуватись наступних рекомендацій:
  1. Не приймати антибіотики самостійно без попередньої консультації з лікарем.
  2. Під час антибіотикотерапії пити більше рідини.
  3. Забезпечити харчування, збагачене елементами, необхідними для відновлення печінки. Найефективнішим рішенням є біологічні добавки.
Артижель — помічник для печінки та жовчного міхура
Арижель — біологічно активна добавка на рослинній основі, яка, завдяки комбінації екстрактів кульбаби та артишоку, сприяє усуненню застою жовчі. Інозитол (вітамін В8) та холін (вітамін В4) у складі БаДу регенерують пошкоджені клітини печінки, нормалізують біологічний склад жовчі, покращують розумову та фізичну працездатність, а також налагоджує жировий обмін, що допомагає нормалізації маси тіла.
Більше інформації про Артижель® шукайте на сайті
Придбати Артижель можна в інтернет-магазинах.