Лацидоентер

Чому виникає діарея після антибіотиків ?

Лацидоентер (укр)
Чому виникає діарея після антибіотиків?
В кишечнику людини мешкає безліч бактерій. Корисні біфідобактерії та лактобактерії перетравлюють їжу, збагачують організм поживними речовинами та підтримують імунітет. Вони регулюють роботу кишечника, підтримують іонний баланс, нейтралізують різні токсини, розщеплюють вуглеводи й навіть синтезують деякі вітаміни. Вони можуть бути інактивовані через ослаблення імунної системи, часті стреси, порушення дієти, прийом ліків або загострення захворювань ШКТ. Дисбаланс мікрофлори кишечника може сприяти зниженню імунітету, порушення функції печінки й навіть алергічним висипанням на шкірі. 
Також це може траплятися на фоні антибіотикотерапії. Хоч антибіотики вбивають хвороботворні бактерії, вони можуть чинити згубну дію на деякі корисні бактерії мікробіоти, що систематично призводить до дисбалансу в цій екосистемі. Таке явище, відоме як дисбактеріоз, викликає діарею.
Симптоми та наслідки діареї, викликаної антибіотикотерапією
У переважній більшості випадків розлади шлунку, що розвиваються після застосування антибіотиків, мають функціональне походження; іншими словами, вони характеризується водянистим або рідким стільцем без інших супутніх симптомів. Стан кишечника зазвичай нормалізується через 48 годин.
Рідше (1-2% випадків) антибіотики можуть зменшити кількість певних бактерій у мікрофлорі кишечника. В результаті порожні ніші заселяються патогенними бактеріями, в основному Clostridium difficile та сальмонелою, які викликають кишкові інфекції з тяжкою, потенційно смертельною діареєю.
Лікування антибіотикоасоційованої діареї
У разі важкої діареї, пов’язаної з антибіотиками, слід взяти кал на аналіз для виявлення бактерій, що викликають інфекцію. У разі рецидиву захворювання рекомендується цілеспрямована антибіотикотерапія у поєднанні з пробіотиками або навіть трансплантація мікробіоти.
Якщо ж форма діареї легка, лікування полягає в припиненні вживання антибіотика. Нові стійкі до антибіотиків мікроорганізми, подібні до вихідних штамів, але не обов’язково ідентичні, поступово колонізують кишкову флору і з часом досягнуть нового балансу. Діареї також можна запобігти, додавши до лікування антибіотиками специфічні пробіотики. В такому випадку може допомогти Лацидоентер. Засіб містить бактерії Saccharomyces boulardii та Lactobacillus plantarum, які є добре дослідженими й можуть ефективно усунути дисбактеріози та полегшити симптоми діареї на фоні антибіотикотерапії. Лацидоентер також містить цинк, що допомагає відновити слизову та забезпечити захист кишечника, зняти запалення та відновити водний баланс.
Більше інформації про Лацидоентер шукайте на сайті.