Артижель

Постхолецистектомічний синдром. Що це?

Жовч (укр)
Роль жовчного міхура у травленні
Величезна кількість людей страждає від проблем з жовчним міхуром. Це й не дивно – у сучасному світі мало в кого є час на складання збалансованого та здорового раціону. Більш того, щоденний ритм не дозволяє нам навіть на хвилинку призупинитись та спокійно поїсти, тому прийом їжі часто відбувається на ходу і тим, що може поміститися у кишеню або сумочку. Звісно, для нашого травлення це не може пройти безслідно, і у першу чергу постраждає жовчний міхур. 
Жовчний міхуру організмі людини виконує дуже важливу функцію для травлення – накопичення та виділення жовчі. Жовч – це розчин жовчних кислот, які беруть участь у розщепленні жирів та їх засвоєнні, посилюють дію ферментів підшлункової залози та перистальтику кишечника. Більш того, через жовч з організму виводяться токсини, лікарські препарати та інші продукти обміну. 
Функціональні порушення жовчного міхура 
Розлади жовчного міхураділяться на соматичні та функціональні. Перші виникають в результаті пошкодження самого міхура, а другі – порушення його функції без ушкодження органа. Ці патології супроводжуються застоєм жовчі та проявляються болем у правій половині живота, важкістю та дискомфортом у цій ділянці, нудотою та блюванням.
Функціональні порушення часто викликані стресом та нездоровим харчуванням. До них відносяться дискінезії жовчного міхурата порушення моторики сфінктераОді. При цьому жовчний міхурне може повноцінно доставляти жовч до кишечника, що приводить до її застою. Застій жовчі приводить до утворення каменів, які можуть перекрити вихід з жовчного міхура та викликати його запалення. 
Соматичні патології жовчного міхура
До соматичних патологій відносяться різноманітні пухлини та запалення жовчного міхура(гострий і  хронічний холецистит). При гострому запаленні, захворювання може ускладнитися перитонітом, тому в такій ситуації часто виконують холецистектомію– видаленняжовчного міхура. Після операції його функції беруть на себе інші відділи жовчновивідних протоків, але, звісно, виконують вони їх не так ефективно. Порушення відтоку жовчіта її застій після холецистектоміїотримали назву Постхолецистектомічного синдрому. Ситуацію ускладнює і те, що антибіотики, які отримує людина після операції можуть викликати згущення жовчу, що ще сильніше уповільнює її відтік. Що ж робити в цьому випадку? 
Як покращити відтік жовчі та попередити її застій? 
Дуже важливо дотримуватися раціонального харчування. Намагайтеся уникати переїдання, обмежте вживання важкої, жирної їжі та алкоголю. Для попередження застою жовчі буде корисним використанням різних біологічно активних добавок. Наприклад, Артижель. Цей засіб має спазмолітичну дію, що знижує біль при захворюваннях жовчного міхура. Артижель розріджує жовч, що покращує її відтік. Він також сприяє травленню, знімає ознаки хронічної інтоксикації та знижує синтез холестерина. 
Більше дізнатися про Артижель можна на офіційному сайті. А також на сайтах наших партнерів