Лорект

Популярні помилки під час лікування проблем носогорла

Нежить — один із перших симптомів застудних захворювань, але не всі знають, як правильно з ним боротися. Помилок припускаються регулярно, що надалі призводить до низки ускладнень. Далі розповімо, чого не варто робити, коли тече з носа.

1. Застосовувати судинозвужувальні засоби протягом тривалого часу. Це не найкращий варіант, оскільки фахівці кажуть, що подібне призводить до зниження реакції імунної системи і з часом судини просто перестають реагувати. Також тривале використання крапель призводить до втрати нюху.

2 Використовувати народні засоби навмання. У разі нежитю не варто капати в ніс сік цибулі або щось подібне. Це може нашкодити, оскільки подібне "лікування" спалює слизову, знищуючи корисну мікрофлору.

3. Гріти ніс. Також не найкращий варіант, бо під час зігрівання пазух підвищується температура в цій зоні, що може посилювати запалення і сприяти розмноженню патогенних організмів.

4. Зловживати промиванням. Рідина іноді потрапляє в інші ЛОР-органи, що призводить до поширення інфекції. Плюс, сольові розчини вимивають корисну мікрофлору, а отже, організм стає більш вразливим.

5. Прийом антибіотиків. Це ефективні тільки тоді, коли нежить викликаний бактеріями. В іншому разі лікування буде не тільки марним, а й завдасть шкоди організму.

6. Використання носових тканинних хусток. Лікарі кажуть, що за гострого нежитю вони стають розсадником інфекцій. Краще змінити їх на прості паперові серветки. Це більш гігієнічно та безпечно.

Полегшити стан допоможе Лорект. Засіб м'якої дії, має натуральний склад, не містить спирту. Більш детально написано тут.
Лорект (укр)