Лацидоентер

Що може допомогти у разі діареї?

Лацидоентер (укр)
Досить з'їсти щось не те щоб заробити розлад кишківника. Але, панікувати завчасно не варто. Є безпечні способи позбавлення від діареї, про які буде розказано далі.

Діарея — це не зовсім нормальне явище, і у деяких випадках може бути загрозою для загального почуття, здоров'я, а інколи й життя. Але, на жаль з нею рано чи пізно стикається кожна людина. Частіше за всього, організм може самостійно впоратися з цим розладом, а допомогти йому може дотримання загальновідомих рекомендацій. Але, якщо діарея не проходить протягом кількох днів, треба негайно звернутися до лікаря.

Щоб краще зрозуміти, звідки береться діарея, варто розглянути деякі можливі причини цього стану.

Причиною діареї можуть бути:

  • інфекції. Досить не помити руки перед їжею, випити води з брудного джерела, надкусити немитий фрукт. І ось уже погіршується загальне самопочуття, а з боку ШКТ з'являються незвичні симптоми. Також з цією проблемою стикаються ті, хто відвідує незнайомі країни, тому негласно розлад прозвали "діареєю мандрівників";
  • прийом певних ліків. Сюди відносять антибіотики, антациди (у складі яких магній), штучні підсолоджувачі (сорбітол, маніт, аспартам);
  • непереносимість лактози або фруктози;
  • розлади травлення - недостатність певних ферментів;
  • зловживання спиртним.

До речі, у деяких людей біг також викликає діарею. Тут усе залежить від індивідуальних особливостей організму і реакції на цю фізичну активність.

Як собі допомогти?

Діарея може минати самостійно, але тільки при умові, що вона не інфекційна. А для прискорення процесу рекомендуються такі методи:

  • рясне пиття. Це запобіжить зневодненню, яке може виникнути під час проносу. Пити можна не тільки воду, а й бульйон, морси, соки, компоти. Від кофеїну й алкоголю краще відмовитися, оскільки це тільки погіршить стан;
  • пиття рисової води. Відвар має обволікальні властивості, знімає запалення, захищає слизову ШКТ;
  • включення в раціон продуктів із низьким вмістом клітковини. Підійдуть варені яйця, відварений рис, курка, крекери, підсушений білий хліб. Деякий час краще не їсти жирну їжу, сирі фрукти, овочі, а також приправи;
  • вживання імбирного чаю. Він має антибактеріальні властивості та протизапальну дію. Також сприяє поліпшенню кровообігу в кишківнику, заспокоює шлунок, зміцнює імунну систему. Рекомендується пити такий чай 2-3 рази на день до повного одужання.

Також варто подумати про прийом пробіотиків. Це спеціальні речовини, що пригнічують патогенні мікроорганізми та відновлюють мікрофлору кишківника. Лацидоентер - це SMART-пробіотик з цинком, який може бути корисний при діареї різного походження. Завдяки компонентам, що входять до складу, Лацидоентер сприяє зменшенню кількості патогенних мікробів та їх токсинів, частоти та тривалості епізодів діареї та нормалізації складу кишкової мікробіоти. Крім того, Лацидоентер сприяє зменшенню здуття, позбавленню від спазмів і дискомфорту. Плюс, сприяє відновленню захисного бар'єру слизової кишківника. Більш детальну інформацію про Лацидоентер можна дізнатися на сайті.

Як запобігти повторній діареї?

Не хочете повторних нападів проносу, тоді варто дотримуватися простих рекомендацій:

  • дотримання особистої гігієни, ретельне миття рук;
  • термічна обробка м'яса, курячих яєць, риби. Овочі, фрукти потрібно добре мити перед їжею;
  • пити кип'ячену, фільтровану воду.

Також варто дотримуватися правил під час зберігання продуктів харчування. Особливо в літній період, коли через підвищену температуру повітря, все псується швидше. Якщо смак або запах здаються сумнівними, від вживання краще відмовитися і відправити їжу в утиль. Ризикувати не варто, бо діарея — той ще стрес для організму.