Зафакол

ШКТ стресує разом з нами!

Зафакол (укр)
Чому наш кишечник реагує на стрес? 
У воєнний час кожного з нас переслідує ціла купа проблем. Нестача сну, здорової їжі в достатній кількості, відсутність ліків та інших речей, які у всьому світі вважаються базовими - право на життя, чиста вода, тепло і дах над головою! Зараз ми живемо в часи війни та знаходимося в стані тяжкого стресу. Це негативно впливає на цілий організм і на роботу ШКТ, в тому числі.  Насамперед, звичайно, страждає нервова система. Іншою основною мішенню стресу є серцево-судинна система. Звичайно, згубний вплив стресу не оминає і шлунково-кишковий тракт. До того ж, в умовах, де немає можливості отримати достатньо якісної їжі, а також відсутня можливість її нормально приготувати, поразка органів травлення - лише питання часу! Тому в цей період можуть почати тривожити дискомфорт у кишківнику, спазми, здуття, нудота, порушення випорожнення (запор або діарея), тенезми (помилкові позиви до випорожнення без виділення калу). Ці симптоми приносять не лише фізичний, а й емоційний дискомфорт. Це в свою чергу може впливати на роботу інших органів та систем, тому що саме в кишківнику синтезується серотонін ("гормон щастя").
Але чому стрес має такий ефект на наше травлення? Справа в тому, що між кишківником та нервовою системою є тісний зв'язок. Щоб зрозуміти цей зв'язок, слід розібратися з анатомією травлення.

Нервова система та кишківник
Процес травлення починається вже у ротовій порожнині. Їжа контактує зі слизовою оболонкою, яка виробляє слину та ферменти, що починають перетравлювати їжу в ту ж секунду. Далі, вона проходить стравоходом, після чого потрапляє в шлунок, де піддається впливу шлункового соку. Після цього їжа проходить спочатку в тонкий, а після нього - в товстий кишечник. Шлунково-кишковий тракт пронизаний сотнею нервових закінчень, які стимулюють перистальтику та вироблення необхідних речовин - у них і криється зв'язок нервової та травної систем. Тому стрес так сильно впливає на кишечник, викликаючи різні проблеми, алже ці нервові волокна посилають хибні імпульси, змушуючи нашу перистальтику активуватись, або навпаки – зупинитись. Все це призводить до неприємних симптомів – здуття, біль в животі, діарея або запор, метеоризм. Що ж робити?



Як попередити симптоми?   
Війна – це страшний час повний небезпек, тому ми маємо завжди слідкувати за своїм здоровʼям, щоб бути готовим діяти в будь-який момент! Якщо Ви помічаєте в себе описані симптоми, слід звернутись до лікаря, який зможе виявити причину та призначити лікування.
Також можна проводити профілактику “роздратованого кішкивника”. Для цьго, в цей період обов'язково треба дотримуватися режиму прийому їжі, мати достатню кількість сну та фізичної активності. Слід звернути увагу на збільшення кількості рослинної клітчатки. Також можна застосовувати Зафакол 3D.. Засіб сприяє зменшенню симптомів та покращенню якості життя, підтримує мікрофлору та нормальну функцію шлунково-кишкового тракту! Зафакол – допомога “роздратованому кишківнику”.
Більше дізнатися про Зафакол ви можете на офіційному сайті.