Фломма

Практичні рекомендації щодо поліпшення якості сну

Вихідні перестали радувати, а протягом дня відчувається постійна втома? Можливо, ви мало спите і тому виникають подібні складнощі. Як виправити ситуацію, розповімо далі.

Міцний, здоровий сон вкрай важливий для психічного, фізичного здоров'я. Він позитивно впливає на запам'ятовування, сприяє відновленню організму, покращує рівень активності протягом дня. Через нестачу сну може значно погіршитися настрій, підвищитися дратівливість. Крім цього людина відчуває сонливість, відчуття втоми.

Спорт на допомогу

Для поліпшення якості сну можна спробувати протягом дня збільшити кількість фізичної активності. Це знижує рівень стресу, покращує циркадний ритм. Ось кілька практичних рекомендацій:

  • дотримуйтеся регулярності в тренуваннях .Щоб отримувати максимальну користь, потрібно приділяти спортивним заняттям не менше пів години на день;
  • вибір правильної інтенсивності. Не потрібно занадто перевантажувати організм. Подібний підхід може призвести до зворотного ефекту.

Спортом краще займатися за 3-4 години до сну.

Відстеження сну

Найкраще завести щоденник. Це допоможе відстежити закономірності й те, що може вплинути на сон.

👀 чи є труднощі із засинанням і дотриманням свого режиму;

👀 відстеження прогресу в поліпшенні якості сну.

Крім часу і дати, у щоденнику можна фіксувати свої почуття, емоції, відчуття. Якщо не хочеться писати від руки, тоді варто завантажити додаток і відстежувати сон за його допомогою. У цій справі важливо дотримуватися послідовності, не пропускаючи дні.

Обмеження їжі та напоїв

Те, що ми п'ємо і їмо, також впливає на якість сну. Тому для того щоб не зазнавати труднощів із засинанням, не варто вживати кофеїн, газовану воду, шоколад за кілька годин до сну.. Палити теж не рекомендується. Спиртні напої перед сном нікому не підуть на користь. Звичайно, вони сприяють розслабленню, але й матимуть негативний вплив на організм. Надмірна кількість води призведе до частих походів в туалет , що вплине на якість сну.

Комфорт у спальні

Створення відповідної атмосфери вкрай важливе, бо від цього залежить настрій, загальний та емоційний стан, тож тут варто постараться. Спальня має бути оформлена в спокійних тонах, ізольована від стороннього шуму. Якщо щільність штор недостатня і вони пропускають світло, можна використовувати маску для сну, як додаткове джерело темряви. Не виходить заснути в тиші? Тоді варто задуматися про шумовий фон. Чудовим варіантом стане добірка різних звуків, які без проблем можна завантажити в інтернеті. Перебуваючи в ліжку, не потрібно дивитися телевізор або користуватися телефоном. Ліжко це місце для відпочинку.


Як розслабитися перед сном?

Для цього підійдуть такі методи:

  • заняття глибокою дихальною гімнастикою;
  • медитація (є відео, а також різні додатки);
  • масаж;
  • прослуховування заспокійливої музики;
  • читання;
  • приймання теплої ванни.

Якщо не виходить позбутися занепокоєння, можна спробувати скласти список справ на завтра, виписати те, що турбує, написавши способи позбавлення наявних страхів. Корисним буде прийом Фломми перед сном. Це ефективна, безпечна добавка, що позитивно впливає на стан нервової системи. Фломма знімає роздратування, збільшує концентрацію уваги, покращує когнітивні функції. Фломма забезпечує швидке засинання, знижує рівень хронічного стресу, позбавляє тривожності, страху. У складі лише безпечні компоненти про які більш детально можна почитати на сайті.
Укр