Артижель

Жовчний міхур і прищі: який взаємозв'язок та як позбутися висипань?

Жовчний міхур і прищі: який взаємозв'язок та як позбутися висипань?

Травна система та шкіра тісно пов'язані. Це обумовлено їх схожими функціями в організмі: формування та зміцнення імунітету, взаємодія з мікрофлорою. Тому шкірні покриви — це індикатор проблем з шлунково-кишковим трактом. Як тільки, з'являються висипання, варто відразу звернути увагу на своє харчування та інші можливі симптоми, перед тим як купувати засіб від прищів.

Звідки з'являються прищі

Прищі на обличчі виникають в результаті порушення всмоктування необхідних речовин. Організм відчуває дефіцит корисних мікроелементів та вітамінів, що й призводить до висипань. Захворювання, які порушують всмоктування:
  • целіакія (непереносимість глютену);
  • непереносимість лактози;
  • хронічний панкреатит, гепатит, холецистит, гастрит;
  • різні інфекційні захворювання травної системи.
Якщо шлунково-кишковий тракт не може в повній мірі виводити токсини з організму, таке завдання має виконувати шкіра. Однак це пригнічує її захисні функції, і робить вразливою для інфекцій.
Крім цього, сальні протоки забиваються, що створює сприятливе середовище для росту патогенних мікроорганізмів. В результаті шкіра починає страждати від запальних процесів, що ще більше погіршує становище.
Другим фактором, який провокує появу прищів є неправильне харчування. Якщо людина їсть багато мучного, солодкого та інших швидких вуглеводів, то підшлункова залоза починає виробляти інсулін в обсягах, які значно перевищують фізіологічні. Гормон підвищує секрецію тестостерону, який провокує посилене вироблення шкірного сала, що викликає закупорку залоз. Прищів і висипань стає більше.

Як впливає застій жовчі на шкіру?

Печінка — це орган, який відповідає за детоксикацію всього організму. У цьому їй допомагає жовчний міхур. Разом з жовчю виводяться токсичні речовини, які не фільтруються нирками. Але якщо печінка або жовчний міхур запалені, виникає застій жовчі, і в організмі накопичуються продукти обміну.
Це проявляється у вигляді прищів на лиці, сухості шкіри і втрати її еластичності, нестерпним свербінням.
Навести на думку про порушення роботи гепатобіліарної системи, крім проблем зі шкірою, можуть такі симптоми: біль у правому боці, нудота, блювота, гіркота в роті, підвищена втомлюваність, втрата апетиту.

Як позбутися від прищів?

В першу чергу, на прищі впливає харчування. Необхідно відмовитися від нездорових продуктів та шкідливих звичок. Рекомендується налагодити сон, додати в раціон більше рослинних продуктів, почати вести активний спосіб життя.
Також вам допоможе Артіжель. Це жовчогінний засіб, який комплексно впливає на роботу травної системи. Завдяки активним речовинам, БАД нормалізує утворення жовчі, покращує її біохімічний склад, відновлює дезінтоксикаційну функцію печінки і зменшує запальні процеси в органі та застій жовчі. Засіб також покращує моторику кишківника, підтримує баланс мікрофлори, відновлює вуглеводний і ліпідний обмін.
Артіжель зробить шкіру чистою і здоровою, перешкоджаючи появі неприємних висипань.
Більше інформації про Артіжель шукайте на сайті.

Шкіра (укр)