Фломма

Як стрес впливає на сон?

Дні нашого життя заповнені різноманітними подіями, від яких залежить наше емоційне та фізичне самопочуття. Важко уникнути стресів та напруги, але важливо знати, що вони не повинні домінувати та впливати на нас негативно. Як відновити гармонію та спокій, повернути міцний сон, розповімо далі у статті.

Стрес тісно пов'язаний з якістю сну. Через його нестачу виникає втома, різка зміна настрою, надмірна сонливість протягом дня. Люди, які відчувають частий стрес, схильні до безсоння, а також у них може спостерігатися переривчастий сон. У комплексі це все призводить до гіперактивності нервової системи, внаслідок чого починаються стрибки артеріального тиску і погіршується загальний стан.

Взаємозв'язок між сном і стресом

Стрес має багато негативних наслідків. Але, порушення сну це не симптом, а одна з реакцій, що розвивається для того, щоб була можливість впоратися з напруженням або небезпечною ситуацією.

Стрес може стати провокацією центральної нервової системи та провокувати підвищене вироблення кортизолу, адреналіну. Вони посилюють серцевий ритм, а організм переходить у стадію готовності до дії. Плюс, під час стресу може загострюватися апетит, підвищуватися настороженість, що впливає на подальше засинання. Вченим з Каліфорнійського університету Берклі вдалося довести, що одна ніч без сну може відключити медіальну префронтальну кору головного мозку, яка блокує тривожність. Це погано впливає на емоційний стан і призводить до низки ускладнень.


Як знизити рівень стресу і нормалізувати сон?

Діяти потрібно поступово, даючи організму звикнути. Можна почати з усвідомленої медитації. Це хороший, ефективний спосіб розслаблення, що дає можливість переосмислити, визнати думки, зрозуміти свої відчуття, які відбуваються всередині та поза тілом. Є низка досліджень, які доводять позитивний вплив методу на психічний стан. Було виявлено, що медитація планомірно знижує тривогу, депресію, стрес.

Фізичні вправи також підуть на користь. Активність корисна не тільки для якості сну, а й для поліпшення стану тіла. Можна займатися чим завгодно, головне, щоб це приносило задоволення. Діяльність середньої або високої активності дасть змогу швидше засинати, простіше розслаблятися, не відчувати напруги. Ось ще кілька рекомендацій для зниження стресу:

  • змінити спосіб життя. Наприклад, відмовитися від шкідливих харчових звичок, знизити споживання кофеїну, алкоголю;
  • обмеження інформаційного потоку. Перед тим як лягти спати, потрібно відмовитися від використання гаджетів. Зробити це потрібно за кілька годин до;
  • забезпечення додаткової підтримки нервової системи. Деякі вітаміни, мінерали, або , наприклад, засіб Фломма, сприяють нормалізації обмінних процесів. Фломма містить заспокійливі компоненти, що допомагають знизити нервову напругу та сприяють поліпшенню якості сну.

Також може допомогти ведення емоційного щоденника, прослуховування заспокійливої музики перед сном, читання. Дихальну гімнастику теж не варто виключати. Пам'ятайте, що підхід має бути комплексним. Крім приймання Фломми, потрібно включити у своє життя корисні звички і змінити звичний спосіб життя. Засіб Фломма допоможе організму стати стійкішим до впливу стресу, пришвидшить засинання, поліпшить концентрацію увагу . Нормальний сон позбавляє втоми, зайвої дратівливості, тривожності. Більш детально про добавку та її властивості можна прочитати на сайті.
Укр