Фломма

Надмірне використання гаджетів дітьми

Надмірне використання гаджетів дітьми: з якими проблемами можна зіткнутися?

Підлітків так і тягне до різноманітних гаджетів. Це й зрозуміло: привабливий віртуальний світ, офлайн чи онлайн ігри, спілкування з людьми з різних країн, відеоролики в YouTube, захоплюючі статті та багато чого іншого. Це призвело до того, що в середньому підлітки проводять до 4 годин в день, дивлячись в екран телефону чи ноутбуку. А деколи і більше! 
Це формує залежність від гаджетів, а перехідний вік тільки посилює згубну звичку. Світло від екранів достатньо шкідливше, хоч на перший погляд цього і не побачити. Довжина його хвилі знаходиться в діапазоні, яка пошкоджує не тільки очі, а й весь організму в цілому. 

Чому синій екран такий шкідливий?

Синій екран випромінює світло, довжина хвилі якого знаходиться в діапазоні 415-455 нм та називається HEV-випромінювання, що розшифровується як високочастотне високоенергетичне світло видимого спектру. 
І хоча світлові хвилі синього кольорового спектру природне явище, завдяки якому ми бачимо синє небо та море, шкода все одно існує. Ви помічали, що нам боляче дивитися на сонце? Це саме через HEV-випромінювання, яке подразнює сітківку ока. 
Проте повернемося до гаджетів. Синє світло найбільш шкідливе у темряві, коли виникає великий контраст між освітленням та екраном. А саме так полюбляють проводити свій час підлітки — перед сном «залипати» у смартфони, планшети та ноутбуки.

Які ж наслідки надмірного використання гаджетів?

Синє світло впливає на очі, ендокринну систему та психоемоційний стан.
  1. Вплив на очі: зниження гостроти зору, почервоніння та пересихання слизової оболонки, подразнення, незворотні фотохімічні пошкодження сітківки.
  2. Вплив на ендокринну систему: зниження вироблення мелатоніну, порушення сну, важке та тривале засинання, відчуття розбитості та втоми одразу після прокидання.
  3. Вплив на психоемоційний стан та нервову систему: роздратованість, зниження концентрації уваги, хронічний стрес, тривожність, відчуття пригнічення та апатія.
Підліток самостійно такий стан не помітить, для нього ці відчуття стають нормою. Тому саме батьки мають знати симптоми надмірного використання гаджетів, щоб вчасно вжити необхідних заходів. 

Що допоможе?

Щоб налаштувати циркадність сну, не погіршувати стан очей, нормалізувати роботу ендокринної та нервової системи, зняти симптоми психоемоційного напруження, використовуйте дієтичні добавки. 
Для недопущення симптомів може допомогти Фломма — революційний засіб для якісного сну, ментального та фізичного здоров’я дитини. У складі містяться гідролізат молочного білка альфа-казозепін, який забезпечує активність гамма-аміномасляної кислоти (важливий нейромедіатор нервової системи) та вітамін В6 (необхідний для нормального функціонування центральної і периферичної нервової системи, бере участь у синтезі нейромедіаторів).
Фломма — секрет здоров’я нервової системи вашої дитини.
Засіб знімає нервове напруження, налагоджує синтез мелатоніну, покращує сон, сприяє відновленню енергії, приводить організм в тонус та покращує настрій, прибирає роздратованість та тривожність. 
Фломма — секрет якісного сну, покращення пам’яті та уваги! 
Що дуже важливо для підлітка у шкільний період. Дитина не буде страждати від недосипання, її успішність в школі значно покращиться, знизяться конфлікти з вчителями, батьками та однолітками. 
Використовуйте Фломма та покращуйте якість життя своєї дитини!

Укр