Мамалак

Як годування грудьми впливає на дитину?

Лактазна недостатність (укр)
Материнське молоко є не тільки джерелом поживних речовин для немовляти і природною системою захисту. До його складу входять різноманітні активні компоненти: стовбурові клітини, лейкоцити і корисні мікроорганізми, антитіла, ферменти та гормони. Завдяки цьому унікальному складу, грудне молоко сприяє підтримці здоров'я немовляти, допомагає йому справлятися з інфекціями та сприяє його нормальному фізичному і психологічному розвитку.

Діти, яких протягом першого пів року життя годують виключно грудним молоком, мають меншу ймовірність розвитку діареї, блювоти, гастроентериту, застуди, грипу, отитів, та інфекцій дихальних шляхів. Звісно, навіть немовлята періодично хворіють, але важливо зазначити, що вони відновлюються швидше, а симптоматика у них більш полегшена.

Сприятливий вплив грудного вигодовування не обмежується тільки харчуванням і підтримкою імунітету. Коли дитина неспокійна або почувається недобре, годування грудьми заспокоює її, що також є значущою перевагою. Дослідження показують, що годування грудьми під час вакцинації може знижувати біль і втішати немовля.

Ось як ще годування впливає на дитину:

  • сприяє появі тісного емоційного зв'язку і формуванню ніжних взаємин між мамою і малюком. Плюс, у процесі прикладання малюка до грудей, посилюється материнський інстинкт;
  • поліпшення когнітивних навичок. Деякі компоненти молока, такі як докозагексаєнова кислота (DHA), сприяють нормальному розвитку мозку;
  • захист від алергій. Грудне молоко зменшує ризик розвитку алергій і хронічних захворювань, таких як астма і діабет.

Грудне годування сприяє психологічному комфорту і затишку малюка. Воно також покращує якість сну, а ще, діти, яким дають грудне молоко, швидше засинають і в них формуються здорові циркадні ритми. Грудне годування — це набагато більше, ніж просто спосіб харчування. Воно є силою, що сприяє формуванню здоров'я, інтелекту та емоційного зв'язку між матір'ю та дитиною.


Переваги довгострокової перспективи годування

Годувати грудьми корисно не тільки в перші півроку життя дитини Чим довше малюк отримує молоко мами, тим міцніше його здоров'я. Плюс, під час кожного годування відбувається підвищення рівня окситоцину, що сприятливо впливає на подальші стосунки матері та дитини. Плюс, у дорослому житті малюкові буде простіше справлятися зі стресом.

Низка досліджень показує, що діти, які були на грудному молоці, мають рівні зуби та гостріший зір. Ще в них міцніший імунітет і тому вони менше хворіють. Годувати грудьми рекомендують до шести місяців, а після поступово вводити прикорм. Якщо на цьому етапі виникнуть кольки або якісь інші складнощі, завжди можна використовувати Мамалак, як корисну добавку.