Зафакол

Чому здоров’я кишечника важливо для організму в цілому

Зафакол (укр)

Здорова мікрофлора кишечника – відмінний імунітет

Маленький протяг, чих попутника в транспорті, соплі, які дитина принесла зі школи, і ви вже застудилися. Знайоме? У нормі хворіє будь-яка людина, але, якщо ви робите це занадто часто або постійно, займіться імунітетом. Коли захисні сили організму різко падають, укласти в ліжко здатна будь-яка, навіть сама незначна на перший погляд, зараза. До речі, наш імунітет багато в чому залежить від стану кишечника.


Шлунково-кишкового тракту і імунний захист – де зв'язок

Шлунково-кишковий тракт багато в чому визначає стан імунної системи людини. Чим гірше життєво важливим бактеріям, мікроорганізмам в кишечнику, то нижчий імунітет, і більше болячок. Приблизно 70% клітин-імуномодуляторів живуть саме в ШКТ. Впевнені, після цього твердження вам не потрібно буде пояснювати, чому хворий шлунок є прямим провідником для ряду серйозних патологій.

Хто і що знищує мікрофлору кишечника
Виділимо перелік головних ворогів здорової кишкової флори:


Антибіотики – вони дієві від широкого спектра патологій, але, крім шкідливих бактерій, знищують і корисні. Отримуємо антибіотики ми не тільки у вигляді аптечних формул – відповідні речовини містяться в м’ясі, овочах, деяких інших продуктів.


Вода з крана – вона багата фтором і хлором, в буквальному сенсі випалювати корисну флору. Причому пити таку воду, щоб отримати повний набір вражень, необов’язково – якщо просто залити її в зволожувач повітря, результат буде не краще.


Вихлопні гази, погана екологія – це ті чинники, на які жителі великих міст вплинути не можуть.


Постійні стреси – депресії, неврози, безсоння вкрай негативно позначаються на стані шлунково-кишкового тракту, можуть викликати порушення флори, зниження імунітету.


Алкоголь і неправильне харчування – ті щоденні звички, які можуть закладати фундамент здорового життя або псувати те, що вже є.


Симптоми проблем з кишечником – метеоризм, запори і постійні застуди. Також на збої в шлунково-кишковому тракті вказують прищі, вугрі, від яких нічого не допомагає, патології суглобів, хронічна молочниця, герпес, алергії, екзема. Так що, якщо хворієте давно, але полегшення все немає, пошукайте проблему глибше.

Що можна зробити


Якщо підозрюєте порушення флори кишечника, краще, що ви можете зробити – це підселити нові бактерії. Їх беріть з продуктів харчування або БАДів – наприклад, Зафакола Продукти вам потрібні наступні – йогурти без добавок, кефіри, квашена капуста, сир мацоні. 2-4 порції в тиждень – достатня кількість для здорового організму. Багато пробіотиків в хлібі на заквасці – найкраще буде зробити його самостійно. Якщо не готові возитися, пошукайте в еко-крамницях.

Джерела натуральних пребіотиків – це яблука, банани, часник, малина, спаржа, полуниця, чорна смородина, морква, томати. Як бачите, продукти прості, недорогі і всім доступні. Сезонні ягоди можна морозити на зиму про запас. Для досягнення оптимальних результатів пребіотики і пробіотики слід приймати спільно. Також для відновлення флори, зміцнення імунітету вам потрібна клітковина, яка гальмує гниття продуктів в кишечнику (хрін, цибуля, редис, редька, пр.).