Аксотроф

Відновлення нервової системи. Що для цього потрібно робити?

Аксотроф (укр)
Життя сповнене стресу. Різноманітні проблеми, турботи можуть стати серйозним випробуванням для психіки та нервової системи, яка відіграє важливу роль у нашому житті, бо саме вона контролює всі процеси в організмі, забезпечуючи його нормальну роботу. І щоб зовсім її не виснажити, потрібно зайнятися своєчасним відновленням, повернувши собі фізичне та психічне здоров'я. Є багато технік, практик і природних способів, які зможуть у цьому допомогти. Наприклад, можна переглянути свій режим дня, приділити увагу харчуванню, якості сну. Позбавлення шкідливих звичок також піде на користь, а ще, важливо правильно справлятися зі стресом і вміти розслаблятися. Йога, медитація, глибоке дихання, ароматерапія і навіть звичайна тепла ванна допоможуть зняти напругу, поліпшивши настрій та емоційний стан.

Регулярна фізична активність теж сприяє відновленню нервової системи. Прогулянки на свіжому повітрі, танці, будь-який спорт, що приносить задоволення, знизить рівень стресу і розслабить. Пам'ятайте, це не швидкий процес, що вимагає певного часу і зусиль. Але, якщо постаратися, все неодмінно вийде і прийде в норму.

Чому це так важливо?

Нервова система — одна з найскладніших. Вона передає сигнали між клітинами, органами, тканинами, керує організмом і в принципі впливає на всі аспекти життя. Саме тому її потрібно відновлювати, підживлювати, та й просто берегти, бо її ослаблення може призвести до безсоння, зниження концентрації, проблем зі здоров'ям та інших негативних наслідків.

Одним із методів відновлення може стати перехід на правильне харчування. Раціон має бути різноманітним, багатим на вітаміни, мінерали, антиоксиданти. Продукти важливо правильно готувати, за можливості дотримуючись КБЖУ. Також можна пити заспокійливі, трав'яні чаї.

Чому може статися пошкодження нервової системи?

Відновлення може знадобитися з різних причин. Але найпоширенішою вважається травма, що призводить до порушення роботи нервової системи. Запалення, деякі інфекції, а також хронічний стрес також чинять вкрай негативний вплив. Ось які причини пошкодження ще виділяють:

  • постійна напруга;
  • підвищений рівень тривожності;
  • нестача вітамінів і мінералів;
  • зловживання спиртним;
  • вживання наркотиків.

Пошкодження нервової системи може призвести до різних ускладнень, вплинути на координацію рухів і навіть стати причиною м'язової слабкості.

Як зрозуміти, що нервова система потребує відновлення?

Прояви ушкодження можуть бути різними, але насамперед порушуються сенсорні функції і людина просто втрачає чутливість. Виникає поколювання, оніміння і слабкість. До інших ознак також варто віднести:

  • порушення роботи внутрішніх органів;
  • депресія;
  • погіршення якості сну;
  • низький рівень концентрації;
  • нестабільний емоційний стан.

Також у разі пошкодження нервової системи може погіршитися пам'ять.

Як допомогти собі допомогти?

Насамперед потрібно виробити режим сну, бо це допоможе знизити стрес і позитивно вплине на настрій. Спати потрібно не менше 8 годин на день, щоб організм достатньо відпочивав і відновлювався.

Також важливо підживлювати нервову систему поживними речовинами. Наприклад, можна приймати Омегу-3 або їсти побільше риби, горіхів, авокадо. Вітаміни групи В необхідні. Їх досить багато в зелених овочах, яйцях, гречаній каші. Магній теж сприяє відновленню нервової системи. Його можна знайти в шпинаті, кунжуті, темному шоколаді, бананах. Для зниження рівня стресу і поліпшення психічного здоров'я підійде йога, читання, медитація, будь-яка творча діяльність. Ще як корисну добавку варто використовувати аксотроф, що допомагає при відновленні нервових волокон. Має м'яку дію, не викликає звикання та сприяє швидкому поверненню до звичного життя. Більше інформації про препарат є на сайті.