Зафакол

Секрети ефективного лікування патологій ШКТ

Зафакол (укр)

Як лікувати шлунково-кишкового тракту – усуваємо причини, а не симптоми

Гастроентерологічні патології можуть мати різну етіологію, для успішного лікування потрібно точно визначити причину проблеми і розробити індивідуальну терапевтичну схему. Чому не можна приймати кошти навмання, ігнорувати симптоми в принципі, і чим гарний Зафакол – далі.


Чому потрібно вживати заходів

Це найпростіше питання. Рідкісні захворювання проходять самі по собі, зате практично всі при відсутності терапії переходять в хронічну стадію. Пускаючи справу на самоплив, ви втрачаєте час і знижуєте якість життя. Так що вживати заходів при виявленні тривожних симптомів потрібно.

Діагностика – початок всього

Більшість патологій шлунково-кишкового тракту мають схожу симптоматику і абсолютно різні принципи лікування. Якщо ви хочете одужати, а не просто витратити гроші і при цьому втратити час, пройдіть комплексне обстеження здоров’я. Воно включає в себе:
  • огляд;
  • опитування, збір анамнезу;
  • пальпацію;
  • перкусію ( «простукування» тонів);
  • аускультацію (прослуховування фонендоскопів);
  • лабораторні дослідження (кал, сеча, кров);
  • інструментальні методики (манометр, ph-метрія, гастрографія, імпедансометрія, езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, комп’ютерна томографія, УЗД).
Лікар сам призначає перелік досліджень. Все і одразу проводити немає ніякої необхідності. На підставі отриманих даних буде призначена терапевтична схема. Вона може бути фізіотерапевтичної, медикаментозною, хтось обмежується курсом мінеральних вод, масажів, ЛФК, зміцненням імунітету, очищенням кишечника і організму в цілому. Фармзасоби – альгінати, антациди, прокинетики, блокатори гістаміну, ферменти, спазмолітики, пробіотики, ентеросорбенти, солі-регідратори, проносні, антимікробні.

Чим гарний Зафакол

Зафакол – ефективний БАД, джерело масляної кислоти, біфідобактерій, інуліну. Він нормалізує роботу товстого кишечника, ефективний при розладах шлунково-кишкового тракту. Особлива технологія запрограмованого вивільнення активних речовин гарантує, що капсули почнуть засвоюватися в кишечнику, а їх вміст просто не розгубиться по шляху до шлунково-кишкового тракту.
Зафакол працює не з наслідками, а з причинами проблем. Це гарантує максимально виражені і довготривалі результати. Завдяки комплексній дії, Зафакол:
  • усуває дискомфорт;
  • відновлює стілець;
  • підвищує якість життя.


Добавка гарно діє при диспепсії, розладах шлунково-кишкового тракту, запаленнях слизових, проблемах з мікробіоценозом. Її можна приймати для лікування патологічних станів, профілактики їх розвитку після перевантажень, захворювань, антибіотикотерапії, перенесених стресів.

Корисні поради для всіх

Якщо хочете відновити нормальну роботу шлунково-кишкового тракту, перегляньте звичний режим харчування. Їсти треба в один і той же час – зрушення сніданку на кілька годин вже можуть викликати проблеми з кишечником. Не поспішайте, жуйте на ходу, не ковтала їжу шматками.

Вранці натщесерце випивайте склянку чистої теплої води, можна з лимонним соком. Слідкуйте за достатнім вмістом клітковини в раціоні – вона прочистить ШКТ, вбере шкідливі речовини, буквально вимете неперетравлені продукти харчування. Вживання клітковини – кращий засіб від ожиріння, дисбактеріозу, запорів. Регулярно чистите кишечник – для цього необов’язково лягати в клініку, вистачить розвантажувальних днів, касторової олії або англійської солі.

Як можна більше рухайтеся. Так-так, гіподинамія – значимий провокуючий фактор у розвитку патологій шлунково-кишкового тракту. Від алкоголю, сигарет, газованої води, шкідливої ​​їжі по можливості відмовтеся.