Зафакол

Бутират в лікуванні ШКТ

Зафакол (укр)
Бутират в медицині застосовується широко. Він знижує рівень холестерину, зменшує ризики запальних захворювань товстого відділу кишківника, розвитку раку товстої кишки, цукрового діабету, серцевих захворювань. Компонент має доведену ефективність у лікуванні ожиріння. Детальну інформацію про застосування бутирата ви знайдете далі.

  1. Бутират натрію – жирна кислота з коротким структурним ланцюжком, яку виробляють бактерії кишечника. Від бутирата залежить мікрофлора – основа здоров'я кожної людини. Якщо вміст жирної кислоти нормальне, в рази знижуються ризики цукрового діабету, ожиріння, патологій серця і судин. Бутират незамінні в лікуванні антибіотик-асоційованих діарей, колітів, входять до складу програм профілактики розвитку рака товстого відділу кишківника.
  2. Оскільки клітковина є їжею для бактерій, до підвищення вмісту бутират призводить багата овочами, фруктами, бобами. Також жирної кислоти багато в вершковому маслі. Збалансована їжа поліпшить травлення, усуне запальні процеси в кишечнику. Вершкове масло ефективно в лікуванні хвороби Крона, виразкового коліту – з ним роблять бутерброди, додають в каші. Деякі лікарі призначають пацієнтам курси клізм з коротколанцюговими жирними кислотами.
  3. Вчені та лікарі неодноразово відзначали взаємозв'язок між високим вмістом клітковини в раціоні і зменшенням ризиків серцево-судинних патологій. Можуть коротколанцюгові жирні знижувати рівень холестерину в крові.
  4. Бутирати грають ключову роль в лікуванні,профілактики деяких видів онкології – основному раку товстої кишки, пригнічуючи ангіогенез (кровопостачання ракових пухлин). Позитивний вплив вони надають при другому типі цукрового діабету – порушена мікрофлора не викликає його розвиток, але може грати роль провокуючого фактора. Склад мікроорганізмів в кишечнику визначає ступінь всмоктування поживних речовин, відповідає за регулювання жирового обміну, збільшує спалювання жирів, зменшує ліпідні відкладення.

Добавки бутирату

Добавки бутирату (кальцію, магнію, натрію) широко поширені. Ефективність залежить від форми речовини, часто кислота засвоюється до досягнення товстого відділу кишки. Так що є сенс приймати Зафакол разом з підвищенням обсягів клітковини в їжі. Тому краще всього просто їсти багато їжі багатої на клітковину. Також врахуйте, що не у кожної людини є здатні синтезувати бутират бактерії – їх мало або вони гинуть в результаті порушень харчування. Збільшить кількість вершкового масла як джерела готового бутирата в раціоні, почніть пити кефір, є йогурти. Для вегетаріанців джерелом бактерій стануть рослинні продукти бродіння.