Мамалак

Вплив стресу на порушення травлення малюка. Лактазна недостатність, як попередити кишкові кольки.

Кольки у малюків в умовах сьогодення.
Кожна людина в нашій країні зараз переживає дуже важкі часи. Ці обставини створюють нові труднощі, які ми маємо подолати. Багато міст перебувають під обстрілами, сирени не встигають перепочити між сигналами, а ми здригаємося від кожного почутого звуку, перебуваючи в бомбосховищі. У ці часи ми повинні бути сильними і єдиними, як ніколи, щоб прийти до Перемоги!
Тим не менш, незважаючи на війну, життя продовжується- народжуються сотні малюків. Це маленькі герої, які з першого дня життя знають, що таке жахи війни. Вони народжуються у метро та тимжасових пологових залах, вимушено розташованих у бомбосховищах, та проводять свої перші дні в цих сховищах підвалах та метро. Все це – величезний стрес для малюка . Не менший стрес це і для мами. тому часто в таких умови у породіллі зникає молоко - доводиться вдаватися до використання сумішей. Нове харчування може призводити до порушень травлення та розвитку колік у немовляти. Малюкові кишкові коліки-це найпоширеніша проблема у малюків в перші місяці життя і в мирні часи, а в умовах війни , ці кишечні прояви виникають ще частіше.
Також, у закритих приміщеннях з невідповідними санітарними умовами дуже легко поширюються бактерії та віруси. Новонароджені часто страждають від ротавірусних інфекцій – ще один фактор, який може спровокувати кольки.
Що таке колька і чому вона виникає?
Кишкова колька – це один із симптомів порушень функцій ШКТ. Він супроводжується болем, спазмами, здуттям животику , який проявляється плачем дитини, найчастіше після годування. Основна причина кольок –неповністю сформована ферментативна система та нестача власного ферменту лактази , який розщеплює грудне молоко або суміші. В результаті чого молоко не розщеплюєтся, а зброджується . Як відомо, бродіння супроводжується виділенням великої кількості газів. Саме це й призводить до здуття , розтягнення стінок кишечника, спазмім та виникнення коліки.
Колька може бути викликана іншими причинами. Стресові ситуації порушують моторику кишечника, що супроводжується затримкою газів, розтягненням кишечника та болісними відчуттями. Ротавірусна інфекція - це захворювання, яке часто зустрічається у малюків. Воно також вражає ШКТ, викликаючи запалення та дисбактеріоз, що призводить до порушення розщеплення молока та здуття.

Як попередити виникнення кольки?  
Насамперед, лікарі по всьому світу рекомендують віддавати перевагу саме грудному годуванню. Зрозуміло, коли це неможливо, слід користуватися спеціальними сумішами для вигодовування. Якщо вашого малюка турбують кольки можна використовувати Мамалак. Засіб містить фермент лактазу, який допоможе позбавитись кольок та попередити їх виникнення.
Мамалак допоможе у розщепленні та засвоєнні молока та сумішей для годування і малюк буде нормально набирати вагу та розвитатися за планом, отримуючи всїі необхідні речовини для розвитку та росту. Мамалак –це не тільки турбота про проблему сьогоднішнього дня,  це турбота про майбутне дитини. Тому що Мамалак усуваю бродіння в кишечнику , а з ним і усуває запалення, попереджує виникнення дисбактеріозу. А , як відомо, здоровий кишечник-застава міцного імунітету, зниження ризику виникнення алергії та зниження кількості ГРВІ у майбутньому.  Мамалак- щастя в домі, коли у малюка немає колік. Більше дізнатися про Мамалак можна на офіційному сайті
Лактазна недостатність (укр)