Зафакол

Інулін. Його користь для організму

Зафакол (укр)
Будова шлунково-кишкового тракту
Коли ми думаємо про власне здоров'я, то насамперед приходять серце, печінка, легені та інші органи, але ніяк не кишечник. Чомусь про його роль ми завжди забуваємо. Більше того, велика кількість людей зовсім не знає, як влаштований наш кишечник, і чому важливо стежити за його здоров'ям. Спочатку поговоримо про анатомію.
Кишечник складається з тонкого та товстого відділів. У тонкому відділі їжа зі шлунку продовжує піддаватися дії ферментів підшлункової залози, а також впливу жовчі. У цих відділах кишечника також відбувається всмоктування багатьох поживних речовин, крім води та жирів, які засвоюються у товстому кишечнику.
Дуже важливо знати, що саме в товстому відділі кишок можна зустріти нормальну мікрофлору. Це бактерії, які постійно живуть у нашому організмі та допомагають нам перетравлювати складні вуглеводи. Більше того, вони надають захисну функцію, не дозволяючи патогенним бактеріям викликати захворювання. Для їх життя потрібні певні поживні речовини – харчові волокна. 
Що таке харчові волокна? 
Харчові волокна – це різновид поживних речовин, які представлені у великих кількостях у рослинних продуктах. Фрукти та овочі вважаються неймовірно корисними для людини не лише через вітаміни та мінерали, але й завдяки харчовим волокнам.
Що ж собою представляють ці сполуки?
Це складні вуглеводи, які наш організм просто не може перетравлювати через відсутність необхідних для цього ферментів. На щастя, наша кишкова флора чудово з ними вправляється – їм вона потрібна для життя, але вони щедро "діляться" із нами залишками перероблених волокон. До них належить, наприклад, Інулін – розчинне харчове волокно. Ця речовина є пребіотиком – вона стимулює зростання та життєдіяльність мікрофлори, а також нормалізує роботу кишечника. В організмі інулін також бере участь у стабілізації цукру в крові, нормалізує перистальтику та допомагає у зміцненні імунітету. В цілому, відсутність харчових волокон у раціоні людини – це серйозна проблема, яка може привести до дисбактеріозу, хронічної діареї, мальабсорбції, та інших порушень шлунково-кишкового тракту. 
Як налагодити роботу ШКТ?
Насамперед, варто дотримуватися правил здорового харчування – є дрібно, невеликими порціями. Уникати смажених, жирних, копчених та гострих страв. Максимально зменшити вживання алкоголю. Слід збільшити кількість свіжих фруктів та овочів у раціоні – продукти, які містять інулін. Також можна використовувати Зафакол 3д - засіб містить кілька компонентів, включаючи інулін, що допомагає у відновленні та підтримці нормально мікрофлори кишечника, а також нормалізує роботу ШКТ. 
Більше дізнатися про Зафакол 3д ви можете на офіційному сайті, а також на сайтах наших партнерів.