Мамалак

У чому користь годування грудьми для жінки?

Лактазна недостатність (укр)
Грудне вигодовування — це не просто природний процес харчування дитини, це ціла низка взаємопов'язаних фізіологічних і психологічних процесів, які глибоко впливають на жіноче здоров'я. Коли шкіра мами стикається зі шкірою новонародженого, в її організмі відбувається викид окситоцину. Також, це трапляється щоразу, коли дитину прикладають до грудей. Плюс, часті годування сприяють швидкому відновленню матки після пологів, що було доведено низкою досліджень.

До всього іншого, окситоцин має антидепресивні властивості. Це означає, що вираженість тривоги, депресії, занепокоєння знижується, як і рівень стресу. До речі, годування грудьми призводить до підвищення больового порогу і знижує розвиток серцево-судинних захворювань. У чому ще користь грудного вигодовування для жінок:

  • зменшення післяпологової кровотечі;
  • запобігання розвитку раку молочної залози та яєчників.

Грудне годування позитивно впливає на імунітет матері, сприяючи його зміцненню. А ще, це корисне, безкоштовне харчування для немовляти, а значить, не потрібно буде купувати суміш і витрачати додаткові гроші. Зручно й те, що годування грудьми не обмежує соціальну активність, а також полегшує подорожі, тому що просто не виникає потреби в приготуванні дитячого харчування та забезпечення належного зберігання пляшечок.

Психологічні аспекти

Фізичний контакт під час годування зміцнює емоційний зв'язок між матір'ю і немовлям і може сприяти зменшенню почуття тривоги та стресу. Плюс, процес сприяє підтримці емоційного благополуччя жінки шляхом регулярного вивільнення ендорфінів.

Фахівці в галузі психології та медицини однозначно підтверджують позитивний вплив грудного вигодовування на метаболізм в организмі мами, що годує, і поліпшення її психічного стану.

Існує хибна думка серед деяких мам, що годування дитини грудьми зменшує кісткову масу через втрату кальцію. Однак наукові дані свідчать про протилежне: рівень кальцію і фосфору в жінок, які годують, залишається високим.

Грудне вигодовування — цінний подарунок материнства. Просто деякі мами вважають, що грудне молоко провокує виникнення кольок, та переходять на безлактозні суміші, але це неприродно. Щоб період грудного вигодовування пройшов максимально комфортно як для матері, так і для дитини, як додаткову добавку можна використовувати Мамалак. Ці крапельки запобігають виникненню колік та підвищеному газоутворенню, а також сприяють засвоєнню молока. Більш детально про склад та дію Мамалак, варто прочитати на сайті.