Бівел

Основні види алергенів

Бівел ( укр)

На що найчастіше виникає алергія?

Алергія — це реакція імунної системи на потрапляння в організм білка-подразника, який провокує викид гістаміну і подальші симптоми: чхання, нежить, закладеність носа, набряк і свербіж повік, почервоніння кон'юнктиви, висипання на шкірі, задишку та інше.

Поширені алергени 

Часто зустрічається алергія на продукти харчування. Найбільш алергенними вважають цитрусові, ягоди, горіхи, молочні продукти, морепродукти.
Харчова алергія проявляється через проблеми з травною системою: діарея, закрепи, біль в животі, свербіж в порожнині рота. Нерідко спостерігаються шкірні прояви.
Друга поширена причина алергічної реакції — побутові алергени. Пил в своєму складі містить частинки тканин, шерсті домашніх тварин, злущений епітелій. Тригером може стати будь-який з них. Зазвичай побутова алергія проявляється закладенням носа, задишкою, почервонінням слизової оболонки очей, сверблячкою шкіри.
Також часто люди страждають від полінозу або сезонної алергії, де подразником виступають пилкові алергени. Є три періоди за рік, коли алергіки повинні бути максимально обережними: весняний, літній та осінній. Деякі хворі відчувають симптоми тільки в один місяць, а хтось — з весни і до осені без перерви. Типовим проявом полінозу є алергічний риніт.

Інші типи алергенів 

Окремо варто згадати інсектну алергію. Зазвичай після укусу комахи реакція виникає майже миттєво, що є ризиком для життя, коли набрякає язик або шея. Найчастішим алергеном є отрута ос та бджіл. Комахи жалять під час пікніка, роботі в саду, випадковому виявленні гнізд ос під карнізом і на горищах.
Мало хто знає, що існує алергія на гриби. Спровокувати розвиток грибкової алергічної реакції може знаходження в сирому підвалі тривалий час, контакт з вологим ґрунтом, робота на підприємствах, пов'язаних з виготовленням продуктів харчування. Грибкові алергени потрапляють в організм двома шляхами:
  • при вдиханні:
  • при вживанні їжі, ураженої грибком.
Типові симптоми: закладеність носа, сльозотеча, різь в очах і свербіж, напади кашлю.
Також симптоми алергії можуть з'являтися через глистну інвазію. Ураження організму гельмінтами викликає сильну реакцію імунної системи.
І не забувайте про реакцію на ліки, яку може спровокувати практично будь-який препарат, а найбільш частими подразниками виступають:
  • антибіотики (пеніцилін, цефазолін);
  • нестероїдні протизапальні засоби (ібупрофен, парацетамол);
  • місцеві знеболюючі (новокаїн, лідокаїн).
Симптоми при лікарській алергії найрізноманітніші: від шкірних проявів до розладів травлення і втрати свідомості.

Що допоможе при алергічній реакції?

Одним з найважливіших пунктів у лікуванні є припинення контакту з алергеном. При боротьбі з алергічною реакцією призначають антигістамінні препарати. У важких випадках — стероїдні гормони.
Зменшити симптоми також допоможе БАД — Бівел. До його складу входять:
  • Epicor — імуномодулятор для збалансованої роботи імунної системи та зменшення вироблення гістаміну;
  • D3 — підсилює захисні властивості шкіри і слизових оболонок;
  • Вітамін С — потужний антиоксидант;
  • Цинк — сприятливо впливає на роботу імунної системи.
Бівел зменшує чхання, кашель, закладеність носа, сльозотечу, сприяє якісному сну, вільному диханню, знижує роздратовансть. Не викликає седацію, тому дозволений до застосування водіям транспортних засобів.
Більше інформації про Бівел шукайте тут.